Het Eurovisiesongfestival 2018 is officieel van start gegaan met de openingsceremonie aan de voet van het MAAT: Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia.

De rode loper werd voor de gelegenheid een blauwe loper van 400 meter met zo’n 1.500 journalisten die alle 43 kandidaten konden fotograferen en interviewen. Ook de vier presentatrices waren aanwezig op het event en begonnen de lange rij van delegaties. Ook hooggeplaatste gasten zoals de burgemeester van Lissabon, de grote baas van Eurovisie: en zelfs de president van Portugal, waren aanwezig. Het duurde bijna drie uur voordat alle mensen van die blauwe loper af waren, een half uur langer dan gepland. Het hele gebeuren werd ook op de Portugese televisie uitgezonden, net zoals op YouTube.

Net zoals vorig jaar was de winnaar van het vorige festival afwezig op de openingsceremonie. Salvador Sobral zal zaterdag zijn grote comeback op televisie maken tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Solo, maar ook samen met Caetano Veloso.

Laura Groeseneken kwam al relatief vroeg aan bod, aangezien de landen op alfabetische (Engelstalige) volgorde werden uitgenodigd op de blauwe loper. Ze verscheen in een lange zwarte outfit, afgewerkt met bordeaux elementen op het bovenstuk. Ze werd geflankeerd door onder andere commentator Peter Van De Veire en haar drie backing vocalisten.

“Heb je chocolade bij?” vroegen de presentatoren als opener aan Sennek. Al snel ging het over de verjaardag die ze afgelopen dinsdag vierde in Portugal: “We hebben een wijnproeverij gedaan en Portugese kaas gegeten. Dat komt wel overeen met België: je hebt hier een heel lekkere keuken.”

Ze vroegen ook verder over de outfit: “Ik draag een outfit van Veronique Branquinho, een geweldige modeontwerpster van de Antwerp Fashion School. Ik ben heel blij dat ik haar outfit mag dragen en ze is een geweldige dame.

“A Matter Of Time” krijgt vaak de vergelijking met een nummer van de Bondseries, maar toch gaat Sennek niet helemaal akkoord: “De testen zijn helemaal anders dan bij een nummer die bij een Bond-film hoort. Geen verwijzingen naar wapens en martini in mijn liedje. Maar bij de sfeer en het arrangement kan ik zeker inkomen en ik beschouw het als een compliment”. Aanvullend vroegen de presentatoren of het orkest moest terugkomen, waar ze volmondig ja op antwoordde: “Please, bring it back to Eurovison!”

België heeft drie plekken in de top-10 gehaald de afgelopen jaren. Heeft ze daar stress om? “Ik voel de druk”. En zo vertrok ze de blauwe loper op voor een lange wandeling.

(Foto: Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.