Vandaag begint de tweede repetitiereeks voor de landen van de halve finales. De kandidaten van Azerbeidzjan, IJsland, Albanië, België en Tsjechië komen vandaag aan bod in het eerste blok.

Afgelopen zondag repeteerden Azerbeidzjan, IJsland, Albanië, België en Tsjechië voor het eerst. Klik op de naam van het land om het eerste repetitieverslag te lezen.

🇦🇿 Azerbeidzjan: Aisel – X My Heart

Weinig veranderingen bij Azerbeidzjan. De jurk is hetzelfde bij de act en ook die act is hetzelfde gebleven met de witte bergtoppen op het podium. De zang kan misschien iets beter, maar lijkt voldoende voor een popsong. De aanwezige pers in de zaal kon het best smaken en gaf een goed applaus. Het valt natuurlijk niet e vergelijken met een andere inzending aangezien het de eerste was van vandaag.

Lissabon Live: Azerbeidzjan start met wit en glitter.

Verwachting? Het zal een dubbeltje op zijn kant worden voor Azerbeidzjan. In 2015 eindigde het land tiende in zijn halve finale, dus dan is een elfde plaats ook mogelijk voor een land dat zich altijd plaatst. Het zal net wel of net niet worden voor het land in de Kaukasus. (Foto: Andres Putting)

🇦🇱 Albanië: Eugent Bushpepa – Mall

IJsland moest normaliter als tweede repeteren, maar door file komt nu eerst Albanië. De gitaristen staan nu op de catwalk vooraan en lopen bij het einde van het eerste couplet weer terug naar het podium. De rest is hetzelfde, ook qua outfit. De zang zit weer enorm goed bij Eugent. Al moeten we eerlijk zijn dat op Eurovision In Concert we ‘meer’ kippenvel hadden (nu zaten we redelijk ver). Een goed applaus voor Albanië.

Lissabon Live: Krachtige eerste repetitie Albanië.

Verwachting? Vocaal zou dit nummer zeker en vast in de finale horen, maar het is niet meteen het meest vernieuwde lied en ook is de setting maar weinig origineel. Er zijn te veel kanshebbers voor een finaleplaats en we vrezen dat Albanië uit de boot gaat vallen. (Foto: Andres Putting)

🇮🇸 IJsland: Ari Ólafsson – Our Choice

We hadden stiekem gehoopt op een ander jasje, maar die is hetzelfde gebleven bij Ari. Er was wel progressie in de performance van de jonge IJslander. Hij was een stuk minder nerveus en kon meer genieten, dat was ook te horen in zijn stem.  Zeker de hoge noot was een pak beter. Op het einde van het nummer pakken de vijf achtergrondzangers vast en slaan ze de armen in elkaar.

Lissabon Live: Stress bij IJslandse repetitie.

Verwachting? Het zal knap moeilijk worden om de finale te halen. Het nummer is te gedateerd en als zelfs in een eigen programma van de openbare omroep al felle kritiek op het lied komt, lijkt finale onhaalbaar. (Foto: Andres Putting)

🇧🇪 België: Sennek – A Matter Of Time

Het tweede repetitieverslag van Sennek kan je uitgebreid in onderstaand artikel terugvinden:

Lissabon Live: Stap richting finale voor Sennek?

(Foto: Andres Putting)

🇨🇿 Tsjechië: Mikolas Josef – Lie To Me

Na de uitval van Mikolas afgelopen zondag was het bang afwachten hoe hij het er vanaf ging brengen tijdens zijn tweede repetitie. Hij kon alvast zijn draai niet vinden want hij liet meermaals de repetitie stil leggen. Een van de dansers werd vervangen, maar zal wel terug zijn positie innemen voor de liveshow. Hij doet tijdens de act geen stunts meer. Mikolas was duidelijk zenuwachtig en lijkt heel veeleisend van zichzelf. Goed, maar te ver doorslaan is nooit een goed idee.

Lissabon Live: Mikolas Josef laat repetitie stilleggen.

Verwachting? We verwachten dat Tsjechië wel de finale gaat halen, maar Mikolas moet minder veeleisend voor zichzelf zijn. Anders komt het leuke ervan veel te geforceerd over. (Foto: Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.