Lissabon Live: Van Litouwen tot Bulgarije. [TWEEDE REPETITIE – UPDATE]

Na de middagbreak mogen opnieuw vijf landen oefenen voor de tweede keer. Een resem aan favorieten deze keer: Israël, Estland en Bulgarije. Ook de kandidaten uit Litouwen en Wit-Rusland zullen oefenen.

Afgelopen zondag repeteerden Litouwen, Israël, Wit-Rusland, Estland en Bulgarije voor het eerst. Klik op de naam van het land om het eerste repetitieverslag te lezen.

🇱🇹 Litouwen: Ieva Zasimauskaitė – When We’re Old

Ieva heeft dezelfde roze jurk aan als vorige keer, al horen we wel dat ze volgende week een andere outfit zou hebben. Gelukkig maar, want dit oogt heel oubollig. De zang van de zangeres is goed, maar kraakt een paar keer. Het is een stemgeluid waar je moet van houden. Wij zijn ook in dubio hierover. Er is applaus in de zaal, maar eerder uit respect voor de zangeres. Naar ons idee wel het flauwste van de zes die al geweest zijn. Op televisie zal dit wel veel beter overkomen.

Lissabon Live: Litouwen brengt lied intiem.

Verwachting? Zoals eerder gezegd zijn we in dubio. De ene denkt van wel, de andere niet.  Borderline voor ons… (Foto: Andres Putting)

🇮🇱 Israël: Netta – Toy

Dat Israël de favoriet is van dit festival, is nog maar eens bewezen met het vele gejuich voor elke oefenbeurt van Netta. Er zijn enkele nieuwe shots in het optreden gestoken en de jurk die ze aanheeft is ook wat geretoucheerd. Er zit meer rood in deze keer. Alles is deze keer een beetje meer: meer pyro effecten en ook meer backing vocalisten. Het is drukker, maar dat mag wel met dit nummer.

Lissabon Live: Israël bewijst waarom het topfavoriet is.

Verwachting? Ongetwijfeld finale. (Foto: Andres Putting)

🇧🇾 Wit-Rusland: Alekseev – Forever

Het Wit-Russische optreden lijkt helemaal hetzelfde gebleven. Ze zijn dus niet geschrokken van de commentaren dat het er soms luguber eruit ziet. De zang van Alekseev is redelijk, maar door alles wat er die drie minuten op het scherm afspeelt, let je niet meer echt op. De pers in de arena was waarschijnlijk nog te veel bezig met Israël, want veel applaus kwam er niet.

Lissabon Live: Romantiek of lugubere act van Alekseev?

Verwachting? Na Israël en voor Estland lijkt Wit-Rusland geen ideale loting te krijgen. Zelfs met deze staging gaat het volgens ons niet lukken.

🇪🇪 Estland: Elina Nechayeva – La forza

Het optreden is niet gewijzigd. Dat hoeft natuurlijk niet de verbazen want er is de afgelopen weken genoeg geschreven over ‘de jurk’. Wat een stem heeft deze vrouw toch. Je blijft drie minuten geboeid kijken en het mag dan misschien al eerder nagedaan zijn op andere events, toch blijft het imponeren. Het is jammer dat ze alleen drie minuten statisch moet blijven staan, maar begrijpelijk. Beweeg maar eens met zo’n jurk. Opnieuw een groot applaus voor deze favoriet.

Lissabon Live: Estland maakt indruk met opera.

Verwachting? Het moet gek lopen als dit niet de finale haalt. Ook al ben je geen fan van dit genre… (Foto: Andres Putting)

🇧🇬 Bulgarije: Equinox – Bones

Aan de setting is er niets gewijzigd. Wel zijn bepaalde outfits scherpgesteld of gewijzigd, al weten we uit het blote hoofd niet exact bij wie. Bij de enige zangeres is er wel een andere pruik opgezet, vergelijkbaar met Sia. Het staat haar veel beter. De zang is goed, maar wij vinden dat het naar het einde toe meer tegen elkaar op schreeuwen is. Vooral de zangeres moet haar dan bewijzen, want zij heeft tijdens het lied amper inbreng. Het applaus is redelijk, maar ook niet uitbundig.

Lissabon Live: Bulgarije sluit eerste dag donker af.

Verwachting? De repetitie viel een beetje tegen, maar toch denken we dat Bulgarije geen problemen moet hebben om zich te kwalificeren voor de grote finale. (Foto: Andres Putting)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.