Het laatste repetitieblok van vandaag omvat opnieuw vijf landen: de artiesten uit Macedonië, Kroatië, Oostenrijk, Griekenland en Finland repeteren allemaal voor hun tweede keer.

Afgelopen maandag repeteerden Macedonië, Kroatië, Oostenrijk, Griekenland en Finland voor het eerst. Klik op de naam van het land om het eerste repetitieverslag te lezen.

🇲🇰 Macedonië: Eye Cue – Lost And Found

De eerste kledingswissel van 2018 is een feit. Wat we in de eerste repetitieronde nog niet hadden, heeft Macedonië nu wel uitgevoerd in de tweede repetitie. Na het eerste refrein verdwijnt de roze jurk en zien we grijze shirt met roze details en kort broekje. De zang van de leadzangeres laat het vandaag echt afweten en ook de backings kunnen niet overtuigen. Het lijkt erop dat Macedonië net zoals vorig jaar met een geliefd nummer afkomt, maar het verpest met de live perforance.

Lissabon Live: Technische problemen belemmeren start Macedonië (en dag 2).

Verwachting? Met deze live performance gaat Macedonië zijn laatste finale nog steeds 2012 zijn… kortom: neen. (Foto: Thomas Hanses)

🇭🇷 Kroatië: Franka – Crazy

Franka was afgelopen maandag één van de verrassingen van de dag tijdens haar eerste repetitie. Ook vandaag stelt ze niet teleur met haar uitvoering van “Crazy”. Geen noemenswaardige wijzigingen en na de performance van Macedonië is dit een verademing. Kroatië is alvast één van de positieve verrassingen van dit Eurovisiesongfestival.

Lissabon Live: Franka verrast aangenaam.

Verwachting? Het gaat erom spannen bij Kroatië. Ook de afgelopen jaren werden mindere nummers de hemel ingeprezen door hun goede performance, maar haalden ze de finale niet. Een borderline (niet-)finalist. (Foto: Thomas Hanses)

🇦🇹 Oostenrijk: Cesár Sampson – Nobody But You

Net zoals bij Tsjechië legt de Oostenrijkse Cesár zijn repetitie meermaals stil. Hij doet dit echt wel veiligheidsredenen in plaats van onzekerheid. De gospel die je hoort in de studioversie komt goed tot zijn recht en in plaats van de vijf achtergrondzangers te laten verdwijnen achter de coulissen, maken ze hier echt wel deel uit van de act. Alleen het soort van ruimtethema (of gevoel dat we ervan krijgen) doet vragen oproepen.

Lissabon Live: Cesàr Sampson weet te verbazen.

Verwachting? Oostenrijk zou wel eens de finale kunnen halen omdat dit echt jurymateriaal is. (Foto: Thomas Hanses)

🇬🇷 Griekenland: Yianna Terzi – Oniro mou

De Grieken zijn goed aanwezig op deze repetitie om hun landgenoot aan te moedigen voor haar tweede repetitie. De hand van de zangeres is blauw geverfd. Dat zou het blauw uit de Griekse vlag zijn. De nationale pers had nogal opgeklopt dat er verschillende decorstukken op het podium zouden komen bij de tweede oefenbeurt, maar daar is (nu toch) niets van waard. De zang van de zangeres is best oké, maar de lange noot zit nog niet helemaal goed. Groot applaus… van de Grieken.

Lissabon Live: Yianna gaat op de knieën.

Verwachting? Het nummer heeft voldoende kwaliteit om de finale te halen, om daar dan weer geen potten te breken. Ze hebben natuurlijk al wel enkele punten van Cyprus mee. (Foto: Andres Putting)

🇫🇮 Finland: Saara Aalto – Monsters

Tijdens de eerste repetitie van maandag had Saara en haar team al een hele constructie op het podium gezet, samen met twee mannelijke en twee vrouwelijke dansers. Die zijn allemaal hetzelfde gebleven, net zoals de routine en de outfit. Het oogt allemaal heel druk: de dans, de props, het vuurwerkgordijn…De 31-jarige is een prima zangeres, maar het dansen maakt het allemaal een pak moeilijker voor haar. Het is een typische fanfavoriet denken we en dat horen we ook aan het applaus voor de laatste repetitie van vandaag.

Lissabon Live: Finse Saara draait door.

Verwachting? We denken dat zij het net niet gaat halen. (Foto: Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.