De laatste werkdag van de week mag dan wel zijn aangebroken, maar in Lissabon gaat het werk gewoon door. Armenië, Zwitserland, Ierland, Cyprus en Noorwegen repeteren in de voormiddag voor de tweede keer.

Afgelopen maandag en dinsdag repeteerden Armenië, Zwitserland, Ierland, Cyprus en Noorwegen voor het eerst. Klik op de naam van het land om het eerste repetitieverslag te lezen.

🇦🇲 Armenië: Sevak Khanagyan – Qami

Geen verandering in de Armeense act bij de start van de zesde dag alweer. De grote stenen staan nog steeds op het podium, maar voor de rest gebeurd er weinig op het podium. De Armeniërs vinden dat goed zo. Deze man kan echt wel goed zingen en zeker omdat hij de eerste twee minuten alleen zingt. Een klein lauw applaus wel. Zijn de mensen niet goed wakker of ligt het aan de kwaliteit van het nummer?

Lissabon Live: Zit Sevak in de problemen na Saara?

Verwachting? Armenië haalt normaal altijd de finale, maar in deze moeilijke poule lijkt een niet-kwalificatie meer waarschijnlijk. (Foto: Andres Putting)

🇨🇭 Zwitserland: Zibbz – Stones

Het valt op dat de laatste jaren er bijna nooit grote wijzigingen gebeuren in de tweede oefenbeurt en dat is ook bij Zwitserland het geval. De zangeres kan echt wel goed zingen, maar je moet houden van het rauwe randje in haar stem. Het applaus bij Zwitserland was een pak groter dan bij Armenië. Zijn ze opgewarmd of ligt het aan het betere nummer?

Lissabon Live: Kan Zwitserland kwalificatie afdwingen?

Verwachting? De bookmakers geloven in een nipte kwalificatie in de halve finale, maar zoals eerder gezegd: het is een heel moeilijk poule om te overleven. Net wel of net niet. (Foto: Andres Putting)

🇮🇪 Ierland: Ryan O’Shaughnessy – Together

Ook hier geen veranderingen in het optreden. Gelijkstemmend met Zwitserland is de stem van Ryan eentje waar je moet van houden. Sommige houden van het hoge en zachte in zijn stem, anderen niet. Een groot applaus in de zaal, maar komt dat omwille van de zanger of omwille van het tafereel met de twee dansers op de achtergrond?

Lissabon Live: Liefelijk Iers tafereel op het podium.

Verwachting? Het ziet er lief uit, maar we denken dat dit niet de finale gaat halen. (Foto: Andres Putting)

🇨🇾 Cyprus: Eleni Foureira – Fuego

Eleni heeft opnieuw haar vier danseressen in een sexy outfit meegenomen naar het podium. Vooraf werden vooral vragen gesteld bij haar vocale capaciteiten, maar die klinken – dankzij de nodige hulp – meer dan prima. Haar titel “Fuego” komt met het nodige vuur echt tot zijn recht. Zoals verwacht een hartelijk en luid applaus, maar de Grieken van gisteren zijn natuurlijk ook aanwezig.

Lissabon Live: Sexy Eleni met weinig verhullende outfit.

Verwachting? Dankzij de laatste plaats in de eerste halve finale, een behoorlijke performance en dito stem, lijkt Cyprus op weg naar zijn vierde finale op rij. (Foto: Andres Putting)

🇳🇴 Noorwegen: Alexander Rybak – That’s How You Write A Song

De vijfde in rij met geen veranderingen in zijn act. Alexander Rybak is wel de enige die in de voormiddag uit de toon valt. Niet omwille van zijn zangcapaciteiten, maar wel omdat hij de enige performer is uit de tweede halve finale. Zijn zang en act zaten allemaal weer prima, maar wat je wel merkt is dat één zangeres er een beetje naast zat in de eerste doorloop. Een prima applaus, maar de meesten zaten met hun hoofd al bij de lunch.

Lissabon Live: Speels en vrolijk optreden van Alexander Rybak.

Verwachting? Rybak moet zich zonder al te grote problemen kwalificeren voor de finale en kan daar een mooie notering halen volgens ons. (Foto: Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.