Na de lunch mogen de laatste vier landen voor de tweede keer oefenen: Roemenië, Servië, San Marino en Denemarken. Nadien is het de beurt aan de zes rechtstreeks geplaatste finalisten voor hun eerste repetitie.

Afgelopen dinsdag repeteerden Roemenië, Servië, San Marino en Denemarken voor het eerst. Klik op de naam van het land om het eerste repetitieverslag te lezen.

🇷🇴 Roemenië: The Humans – Goodbye

De setting bij de Roemenen is grotendeels hetzelfde. De paspoppen zijn weer allemaal aanwezig, maar lijken deze keer wel allemaal zwart aan te hebben, op uitzondering van één pop. Op het einde toe komen de Roemenen gezellig met elkaar op het podium staan. De zangeres heeft een ijzersterke stem en iemand van de bandleden doet de tweede stem, wat ook prima klinkt. Een matig applaus, maar nog niet iedereen was terug van pauze merken we.

Lissabon Live: Einde van kwalificatiereeks voor Roemenië?

Verwachting? Roemenië heeft één van zijn minste inzendingen, maar lijkt voldoende vrienden te hebben om zich te kwalificeren. (Foto: Andres Putting)

🇷🇸 Servië: Sanja Ilić & Balkanika – Nova Deca

Vorige keer schreven we over de weinig overtuigende act van Servië. Helaas is die act gebleven en is er enkel wat gespeeld met de haarstijlen van de zangeressen. Ook zijn de jurken aangepast en zijn de bovenstukken zwart. De mensen op het podium kunnen echt wel zingen, maar het nummer is misschien te hard gezicht op het Servische publiek (het gaat over het dalende geboortecijfer in het land) om andere landen te overtuigen. Ook een matig applaus vanuit de zaal.

Lissabon Live: Weinig overtuigende act bij Servië.

Verwachting? Vorig jaar haalde Servië op een haar na de finale niet. Zo vaart zal het nu niet lopen en zal het volgens ons wat lager op het scorebord belanden. Geen finale dus. (Foto: Andres Putting)

🇸🇲 San Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – Who We Are

San Marino weet op een of andere manier altijd sympathie om te wekken omdat je weet dat kwalificatie altijd klein is. Deze keer hadden de zangeressen wel hun outfit aan: Jessika droeg een rode jurk en Jenifer had een witte lange broek met top aan. De robots stonden nu op een ronde tafels. Eén van de robots had een bordje vast met “This is just a rehearsal” en op da achtergrond “Justice For Valentina” (verwijzend naar Valentina Monetta). De zang zat goed, maar was ook niet geweldig.

Lissabon Live: Robots vergezellen Jessika en Jenny B.

Verwachting? San Marino zal ook dit jaar volgens ons een jaartje moeten toekijken vanop de zijlijn tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Benieuwd of de San Marinese omroep volgend jaar zijn bedreigingen van dit jaar zal waarmaken en zich terugtrekt. (Foto: Andres Putting)

🇩🇰 Denemarken: Rasmussen – Higher Ground

In de eerste repetitie van Denemarken afgelopen dinsdag werd duidelijk dat Rasmussen zijn act van de nationale finale quasi hetzelfde had gehouden. Logischerwijs zaten er dan ook geen veranderingen in de act vandaag. Ook qua vocalen zal alles weer prima en hij kreeg een opvallend luid applaus. Een aangename afsluiter van de dag in de arena, want de deuren gaan weer dicht voor de repetities van Portugal en de Big Five.

Lissabon Live: Deense invasie van Vikingen op het podium.

Verwachting? Met Scandinavische vrienden zoals Zweden en Noorwegen moet het zeker wel lukken om de finale te halen. (Foto: Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.