De lunch is afgelopen en de volgende vier artiesten zijn klaar voor hun tweede repetitie: AWS uit Hongarije, Laura Rizzotto uit Letland. Benja Ingrosso uit Zweden en Vanja Radovanović uit Montenegro.

Afgelopen woensdag repeteerden Zweden, MontenegroHongarije en Letland voor het eerst. Klik op de naam van het land om het eerste repetitieverslag te lezen.

🇭🇺 Hongarije: AWS – Viszlát Nyár

Na de middagpauze was het tijd voor stevig geweld uit Hongarije. De repetitie werd in het begin wel enkele keren stilgelegd door technische problemen met de geluidsinstallatie. De staging is niets gewijzigd en we zien veel vuur en passie tijdens het optreden. Op vraag van de delegatie zijn de camerapunten aangepast en ligt de focus meer op de groepsleden. Beoordelen op zang kan natuurlijk niet met dit genre, maar het is wel een knappe prestatie om dit drie minuten (x3) vol te houden.

Lissabon Live: Je bent voor of tegen Hongarije.

Verwachting? We denken dat Hongarije voor het achtste jaar op rij de finale gaat halen. Hier is een publiek voor en we denken dat de Hongaarse rock overtuigender is als die van onze noorderburen. (Foto: Andres Putting)


🇱🇻 Letland: Laura Rizzotto – Funny Girl

De eerste repetitie van Letland was al met een sensuele Laura, maar de delegatie heeft nu toch nog wat wijzigingen doorgevoerd in de act waardoor ze die troef nog wat meer uitspelen. De outfit is wel hetzelfde gebleven, met veel inkijk. De zang van Laura was weer voortreffelijk en deze keer konden we in de zaal duidelijk een paar mensen meezingen op de achtergrond. De zangeres kreeg een mooi applaus.

Lissabon Live: Laura komt sensueel voor de dag.

Verwachting? Dit is een kwaliteitsvolle inzending, maar te onopvallend om door te stoten naar de finale. Het valt ook weg tussen Hongarije en Zweden. (Foto: Andres Putting)

🇸🇪 Zweden: Benjamin Ingrosso – Dance You Off

Met een vertraging van dik een kwartier kon Zweden beginnen aan zijn tweede repetitie. Die was identiteit aan de eerste repetitie van woensdag. Zoals vaak is de Zweedse act al helemaal op punt als de nationale finale is geweest en dat is ook hier niet het geval. De mensen in de zaal kunnen het optreden zeker smaken, net zoals zijn zangcapaciteiten. Hij krijgt natuurlijk wel de nodige hulp van backing vocals, maar waarom ook niet?

Lissabon Live: Zweden stelt niet teleur met kopie.

Verwachting? Zweden kwalificeert zich 99,9 procent zeker voor de finale. Wij denken ook dat de kans bestaande is dat Benjamin deze halve finale wint. (Foto: Andres Putting)

🇲🇪 Montenegro: Vanja Radovanović – Inje

Om 16:35 (twintig minuten later dan gepland) begon Montenegro aan zijn eerste doorloop. Heel de act is gebleven, inclusief vreemde jurken van de vier zangeressen en (vooral) het overdressed kostuumpje van zanger Vanja. Hij zingt zijn nummer met verve, alleen met de hoge noot ging het een keer fout. De zanger kreeg een redelijk applaus, maar ook niet enorm luid of enthousiast.

Lissabon Live: De tijd is blijven stilstaan in Montenegro.

Verwachting? De landen uit voormalig Joegoslavië gaan een moeilijk jaar tegemoet. Ook Montenegro geven we niet veel kans om zich te kwalificeren. (Foto: Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.