De laatste twee landen van vandaag zijn meteen de laatste vier landen van de tweede halve finale. Het zijn het gastland van vorig jaar (Oekraïne) en Slovenië die als laatsten aan bod komen vandaag.

Afgelopen woensdag repeteerden Slovenië en Oekraïne voor het eerst. Klik op de naam van het land om het eerste repetitieverslag te lezen.

🇸🇮 Slovenië: Lea Sirk – Hvala, Ne!

Geen veranderingen bij Slovenië en Lea Sirk. Het dansje is hetzelfde, de outfit ook en de paar seconden seconden ook. Twee jaar geleden deed Nederland dit ook met Douwe Bob en dat pakte toen goed uit omdat het ging met het thema van “Slow Down”. In deze inzending heeft het weinig tot geen nut en voelt het bizar aan. Een vrij groot applaus, al kan dat liggen aan het stukje Portugees op het einde.

Lissabon Live: Slovenië met strak ingestudeerde act.

Verwachting? We denken dat Slovenië niet echt gaat meedoen voor een finaleplaats, maar misschien kunnen ze dankzij de latere startpositie toch wat punten sprokkelen, maar genoeg punten voor finale? (Foto: Andres Putting)

🇺🇦 Oekraïne: Melovin – Under The Ladder

De individuele repetities van de halve finalisten zitten erop met de laatste repetitie van Oekraïne. Geen veranderingen bij de act van Melovin. De piano, de vuurtrap en de outfit zijn behouden. Ook staan de vier helpers ook nog prominent op het podium, wat dit jaar opnieuw een uitzondering blijkt te zien. De meeste landen verstoppen die achter het podium. Hij heeft ze echt wel nodig, dat hoor je. Als afsluiter kreeg hij een goed applaus.

Lissabon Live: Melovin herrezen uit de dood.

Verwachting? De loting is ideaal, het lied is prima en de act is goed. Natuurlijk gaat Oekraïne door naar de finale. Top 10 is daar niet uitgesloten. (Foto: Andres Putting)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.