Samen met Azerbeidzjan en Rusland is Roemenië een van de landen die elke halve finale wist te overleven. Zal ze het met The Humans ook lukken in 2018? De groep heeft vandaag voor het eerst gerepeteerd.

De act van Roemenië begint met de twee gitaristen die met hun rug naar het publiek staan. Ze hebben witte maskers aan en zie je enkel hen op het beeld. Ook een violiste, drummer en natuurlijk de zangeres staan op het podium. Om een of andere reden staan er ook een boel paspoppen op het podium. Het is geen coherent geheel en komt zeer rommelig over. Als er een einde moet komen aan de Roemeense kwalificatiereeks (ze overleefden alle halve finales tot dusver), dan is de kans reëel dat het dit jaar zal gebeuren.

De leadzangers van The Humans mag zich misschien wel één van de sterkste zangeressen van dit jaar noemen. Ze heeft een heel krachtige stem en er valt geen slechte noot te bespeuren. Ook haar paarse jurk valt zeker in de smaak, maar er is helemaal geen overeenstemming met de andere groepsleden qua outfit. De violiste draagt een witte jurk met een hoge split aan de zijkant en dan zijn er natuurlijk nog de witte maskers.

Meer over The Humans kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Roemenië staat gepland op vrijdagnamiddag om 14:05 onze tijd. Roemenië zal als tweede aantreden in de tweede halve finale.

(Foto: EBU/Thomas Hanses)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.