San Marino wist nog maar één keer de finale van het Eurovisiesongfestival te halen en dat was in 2014 met Valentina Monetta. Liggen de kansen goed voor Jessika en Jenifer na hun eerste repetitie?

De robots uit de nationale finale zijn nu ook als onderdeel van de act meegekomen naar Lissabon. Deze keer zijn ze met vier. Het zijn geen stoere robots, maar kleine en schattige dingen die je ook in bepaalde zorginstellingen ziet verschijnen. In tegenstelling tot bij de nationale finale worden ze nu ook betrokken bij de act in plaats van er wat te staan. Eén van de robots vraagt Jessika zelfs ten huwelijk. Het lichtspel is overwegend blauw, roze en geel. De mensen in het perscentrum weten het alvast te smaken.

De act is veel en het heeft iets liefs, maar de rest is vrij simpel. Ze dragen eenvoudige outfits, die niet de definitieve lijken. De stemmen van de dames zijn oké. Jessika is de leadzangeres en weet zich prima te redden en bij Jennifer (a.k.a. Jenny B) is het rapgedeelte ook behoorlijk, maar blijft het vreemd aanvoelen. In de voorrondes zong een mannelijke rapper dat en bij hem klopte het beter. Als compensatie zijn er wel enkele achtergrondzangeressen (ook dansers, in het zwart) afgereisd naar Lissabon.

Meer over Jessika en Jenifer kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van San Marino staat gepland op vrijdagnamiddag om 14:55 onze tijd. San Marino zal als vierde aantreden in de tweede halve finale.

(Foto: EBU/Thomas Hanses)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.