Een inzending om het dalende geboortecijfer in Servië onder de aandacht te brengen. Dat is “Nova Deca”, het liedje van Sanja Ilić & Balkanika. Ze werkten zonet hun eerste repetitie af.

Veel valt er niet te zeggen over de Servische act. Er staan drie zangeressen op het podium, iemand aan een grote traditionele trommel, een oudere fluitist en een mannelijke zanger. Ze lopen maar wat heen en weer op het podium en daar is het ook mee gezegd. Het is dus alles behalve overtuigend.

De zang van de groepsleden zit allemaal behoorlijk goed, maar het is makkelijker te maskeren in groep dat je eens wat minder zou zingen. De mannelijke zanger heeft een lange zwarte blouse aan met wijde mouwen. Je kan het een beetje omschrijven als een outfit voor een tovenaar. De zangeressen hebben een zwart/grijs/witte jurk aan met verschillende laagjes. Even saai als de act.

Meer over Sanja Ilić & Balkanika kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Servië staat gepland op vrijdagnamiddag om 14:30 onze tijd. Servië zal als derde aantreden in de tweede halve finale.

(Foto: EBU/Thomas Hanses)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.