Alfred & Amaia (a.k.a. Almaia) waren een dik halfjaar geleden nog nobele onbekenden in Spanje, maar zijn nu grote supersterren in eigen land. Het koppeltje mocht daarnet voor het eerst oefenen.

Het is duidelijk dat de act zich vooral focust op de liefdesrelatie van de twee. Ze staan tegenover elkaar en houden elkaar regelmatig vast: de handjes klef in elkaar, draaien naar het pubiek en dan weer naar elkaar. Op een gegeven moment zijn ze ook aan het dansen met elkaar alsof ze intiem in de living zouden doen, maar nu willen delen met miljoenen kijkers. Het is sober gehouden in een vrij donkere setting. Toch komt er de laatste doorloop iets of wat bij met… een vuurgordijn. Het gebrek van LED moet duidelijk gecompenseerd worden.

Ze zingen goed, maar omdat er zo weinig te beleven valt op het podium, valt iedere hapering of iets mindere noot meteen op. Toegegeven: de chemie tussen beiden zit helemaal goed en dat is wel nodig met zo weinig op het podium. Alfred draagt als outfit een paars pak, Amaia een lange witte jurk met glimmende hakken, waardoor zij iets langer is.

Meer over Alfred en Amaia kan je lezen in Destination Lisbon. De volgende repetitie van Spanje staat gepland op zondagochtend om 11:50 onze tijd. Spanje is dankzij zijn status als Big Five-land zeker van een plek in de finale.

(Foto: EBU/Andres Putting)

1 REACTIE

  1. Vind dit toch een sterk nummer. Maar het is natuurlijk af te wachten wat de andere landen er van vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.