Tijdens de persconferenties van de Grote Vijf hebben het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië hun helft geloot voor de grote finale van zaterdag.

Volgende week moeten de twintig winnaars van de halve finales hun helft loten in de grote finale. Ofwel loten ze de eerste helft (1-13) of de tweede helft (14-26). Vandaag deden de vijf grote landen dat al die geen halve finale moeten overleven. Dat deden ze tijdens hun persconferentie.

1-13
Verenigd Koninkrijk
Spanje
Duitsland
Frankrijk

14-26
Italië

Daarmee zijn er nog maar acht plaatsen vrij in de eerste helft en twaalf in de tweede helft. Gastland Portugal kent overigens al enkele maanden zijn startpositie in de finale. Cláudia Pascoal zal met “O Jardim” als achtste aantreden in de grote finale komende zaterdag. De onschuldige hand van de Tsjechische delegatieleider Jan Brost mocht dat bepalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.