Na afloop van de grote finale van Netta uit Israël, kersvers winnaar van het Eurovisiesongfestival 2018, een persconferentie. Omroep KAN kreeg de uitnodiging om het festival van 2019 te organiseren.

Ze kreeg een staande ovatie van alle aanwezige pers op de persconferentie en was duidelijk ontroerd. “Het is allemaal veel om op te nemen. Dit is surreëel.” Netta is een uniek persoon en dat vertelde ze ook: “Ik vier mezelf, ongeacht wat mijn omgang, mijn haar en hoe mijn stem is. Ik ben gewoon mezelf en luister daarnaar.”

Netta werkt bewust samen met een team dat een warm hart toedraagt richting de LGBT-gemeenschap: “De mensen die ik rond mij had en die voor me zorgde, maken deel uit van deze geweldige gemeenschap. Ik ben niets zonder ze: de energie, de vibe en het geluk komt mede dankzij hen. Ik zal voor hen optreden voor de rest van mijn leven. Zie jullie trouwens op de Pride in Tel Aviv!”

Kan ze zich nog iets herinneren van de moment voor winst? “Niet veel. Het is een zwart gat. Ik weet nog dat er zes mensen angstig rond mij zaten en dat we veel hebben geschreeuwd. Ik vroeg me heel de tijd af wat er aan de hand was.” Verder liet ze nog vallen dat ze heel haar leven muziek wil blijven maken en dat ze hummus als eerste gaat eten als ze terug in Israël is.

“Ik ben trots dat dit event naar Israël komt” besloot ze.

Jon Ola Sand: “We komen snel naar Israël!”
Ook Jon Ola Sand, Executive Supervisor van de European Broadcasting Union, was ook aanwezig. Eerst kreeg Netta natuurlijk de nodige felicitaties van de organisatie. “Fantasische performance in het sterkste festival in jaren!” De delegatieleider van Israël kreeg van Sand dan de officiële uitnodiging om het festival van 2019 te organiseren met de nodige papieren: “We komen snel naar Israël om de plannen te bespreken. Dit is jullie avond. Jullie moeten plezier hebben en daarna gaan we aan het werk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.