Vanavond is er in het Portugese Lissabon de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018. Achttien landen strijden voor tien plaatsen in de grote finale van zaterdag, waaronder Nederland. 

Na de eerste halve finale van afgelopen dinsdag is het vanavond om tijd voor de tweede halve finale, die om 21 uur onze tijd start in de Altice Arena in Lissabon. Er doen straks achttien landen mee aan de uitzending, waaronder Nederland. Onze buren vaardigden Waylon af naar Lissabon met “Outlaw In ‘Em”, waarmee hij als achtste van de achttien zal mee aantreden. Vier jaar geleden werd hij al eens tweede als lid van The Common Linnets.

Tweede halve finale Eurovisiesongfestival 2018
01. Noorwegen: Alexander Rybak – That’s How You Write A Song
02. Roemenië: The Humans – Goodbye
03. Servië: Sanja Ilić & Balkanika – Nova Deca
04. San Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – Who We Are
05. Denemarken: Rasmussen – Higher Ground
06. Rusland: Julia Samoylova – I Won’t Break
07. Moldavië: DoReDos – My Lucky Day
08. Nederland: Waylon – Outlaw In ‘Em
09. Australië: Jessica Mauboy – We Got Love
10. Georgië: Ethno-Jazz Band Iriao – For You
11. Polen: Gromee feat. Lukas Meijer – Light Me Up
12. Malta: Christabelle – Taboo
13. Hongarije: AWS – Viszlát Nyár
14. Letland: Laura Rizzotto – Funny Girl
15. Zweden: Benjamin Ingrosso – Dance You Off
16. Montenegro: Vanja Radovanović – Inje
17. Slovenië: Lea Sirk – Hvala, Ne!
18. Oekraïne: Melovin – Under The Ladder

De deelnemende landen van deze tweede halve finale stemmen vanavond via televoting, net zoals het publiek in Duitsland, Frankrijk en Italië. Gisteren stemden de verschillende jury’s uit dezelfde landen al op basis van de tweede generale repetitie. Elk land geeft twee sets van punten: 1 tot 8, 10 en 12 punten aan hun tien favorieten. Op eigen land stemmen is onmogelijk. Landen uit de andere halve finale kunnen eveneens niet meestemmen.

Wil je je punten doordacht doorgeven? Of zoek je nog een manier om je pronostiek te noteren? Download dan nu gratis ons scorebord!

Het zijn de beste tien kandidaten volgens de kijkers en vakjury die doorgaan naar de finale van komende zaterdag. Voor de overige acht landen is het afgelopen na vanavond. De exacte resultaten van deze halve finale worden pas na de finale bekendgemaakt.

De tweede halve finale start om 21 uur onze tijd. In Vlaanderen is de uitzending te volgen via Eén met commentaar van Peter Van De Veire. Voorafgaand is er een voorbeschouwing vanaf 20:35 in Van Gils & het Songfestival. Vanuit ons land kan de show ook gevolgd worden via NPO 1 (commentaar van Jan Smit en Cornald Maas), France 4 (Christophe Willem en André Manoukian) en BBC Four (Scott Mills en Rylan Clark-Neal). In Wallonië is de tweede halve finale ook te volgen viaLa Une (Maureen Louys en Jean-Louis Lahaye), maar wel in uitgesteld relais vanaf 22:30. Ook via YouTube is de uitzending te volgen.

Vier vrouwen presenteren dit Eurovisiesongfestival: Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah en Catarina Furtado. Ze doen dit in een show die het thema “All Abroad!” meekreeg. Rond de klok van 23 uur zijn de resultaten bekend en weten we of Waylon opnieuw naar de finale gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.