Er komt geen nieuwe editie van Malta Eurovision Song Contest in 2019. In de plaats daarvan zal de winnaar van de eerste Maltese X Factor naar Israël mogen trekken.

De Maltese omroep PBS kwam met dat nieuws vandaag naar buiten in een kort persdocument. Al jaren is X Factor bij de openbare omroep te zien, maar het ging dan telkens om een Amerikaanse of Britse versie. De inschrijvingen van de eerste The X Factor Malta starten binnenkort en de prijs voor de winnaar is het ticket richting Israël.

Daarmee komt er een einde aan de nationale voorronde zoals we het kennen in Malta, met artiesten die meermaals hun poging wagen. Dit jaar was Christabelle de kandidaat van Malta, maar haalde ze de finale niet met “Taboo”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.