Finse omroep gaat verder met Aalto-concept.

De Finse openbare omroep gaat ook voor het Eurovisiesongfestival 2019 zelf de artiesten kiezen voor de nationale finale. Dit jaar werd intern Saara Aalto gekozen.

Enkel artiesten door YLE uitgenodigd zullen meedoen aan Uuden Musiikin Kilpailu 2019, de nationale selectie voor het Eurovisiesongfestival komend jaar in Israël. Tot en met 2018 konden alle artiesten zich inschrijven. Echter werd dit jaar die selectie na afsluiting van de inschrijvingen geschrapt en koos YLE alsnog voor Saara Aalto.

Anssi Autio, de producer van UMK, licht de keuze toe: “Door deze methode van werken hebben we meer tijd om te investeren in de performance en andere zaken. We zijn nu al in contact met verschillende platenmaatschappijen en artiesten. De mogelijkheid bestaat dat we weer één kandidaat kiezen zoals in 2018”.

Saara Aalto haalde dit jaar voor het eerst sinds 2014 nog eens de finale voor Finland met “Monsters”. Het liep daar echter met een sisser af, want ze eindigde voorlaatste. Toch is dit voor YLE een succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.