Zwitserland zal in 2019 geen nationale finale organiseren op televisie. Wel komt er een voorronde achter de schermen, maar die zal dus niet openbaar zijn voor publiek.

De laatste keer dat de Zwitserse inzending intern werd gekozen was in 2010 met Michael Von Der Heide. Hij eindigde met twee punten uit Georgië op de laatste plaats in de tweede halve finale. De omroep besloot om in 2011 een voorronde te organiseren en deed dat dus tot en met 2018. Slechts twee keer haalde het land de finale: in 2011 (laatste in de finale) en 2014 (dertiende).

In 2019 komt er dus een voorronde achter de schermen. Een internationale jury en een panel van kijkers zal worden gebruikt om het lied en artiest te kiezen. In de maand september zullen kandidaten een nummer kunnen inzenden naar SRF en voor het einde van het jaar zullen de kandidaat en song zijn gekozen.

Dit jaar eindigde Zibbz dertiende in de eerste halve finale met “Stones”. Met slechts vier kwalificaties op vijftien deelnames sinds 2004 is Zwitserland daarmee één van de slechtste leerlingen van de klas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.