Het Italiaanse festival van Sanremo – ook wel de moeder van het Eurovisiesongfestival genoemd – zal een opmerkelijke verandering ondergaan. Voor het eerst sinds 1983 doen de jongeren niet mee in februari.

Sinds 1984 kent het festival van Sanremo twee categorieƫn: de hoofdcategorie (met vaak gevestigde namen in de Italiaanse muziekwereld) en de jongerencategorie, waar nieuwkomers aan meedoen. Die laatste categorie zal nu verdwijnen in het festival van 2019, maar ook weer niet helemaal. Ze krijgen namelijk hun eigen festival.

Van 17 tot en met 21 december zullen 24 jongeren (relatieve term, artiesten onder de 36 jaar) meedoen aan Sanremo Giovani. Op 20 en 21 december zullen twee kandidaten worden gekroond tot winnaar en zij krijgen het recht om deel te nemen aan het reguliere festival van Sanremo, dat in 2019 zal worden gehouden van 5 tot en met 9 februari.

Officieel is het nog niet, maar naar alle waarschijnlijkheid zal het festival van Sanremo opnieuw fungeren als voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Met uitzondering van 2014 is dit het geval sinds de comeback van Italiƫ in 2011. Dit jaar eindigde Italiƫ vijfde in Lissabon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.