VIDEO: Rode Duivels en het Songfestival? Deze tien songs bewijzen het!

Vanavond staat het Belgische nationale elftal tegenover Frankrijk in een historisch duel op het WK Voetbal voor een ticket richting finale. Om in de juiste mood te komen zijn hier enkele songs met een Eurovisielink.

Wie niet op deze aarde was de afgelopen dagen: België speelt vanavond in Sint-Petersburg de halve finale van het WK Voetbal tegen onze zuiderburen. Om 20 uur onze tijd geeft men daar de aftrap en hopelijk kan België twee uur later juichen omdat het land in de finale staat van dit WK. Meer informatie over het WK Voetbal kan je vinden via de website van onder andere Sporza.

Duivelse Eurosong-artiesten

Doorheen de jaren hebben enkele oud-Eurosongkandidaten een WK/EK-nummer gemaakt. Misschien zijn ze niet zo bekend, maar zijn ze wel ideaal voor vandaag.

Natalia – Hear That Sound (2018)
Nadat de voetbalbond het officiele Belgische WK-lied van Damso schrapte, kwamen heel wat andere artiesten op de proppen met een voorstel. Zo ook Natalia, de runner-up van Eurosong 2004. Met “Hear That Sound” weet ze echter (nog) niet de Ultratop 50 te halen.

Pat Krimson – Belgium Davai (2018)
Ook Pat Krimsom waagde zich aan een WK-hit. De man van 2Fabiola (Eurosong 2014) bracht begin vorige maand “Belgium Davai (Who We Are)” uit. Ook deze komt niet verder dan de tiplijst van de Ultratop.

Amaryllis Temmerman – Wereldkampioen (2018)
Zangeres en presentatrice Amaryllis Temmerman deed in 2004 mee aan de Belgische preselectie. Recent bracht ze een herwerkte versie uit van haar song “Vol mooie dromen”, die de toepasselijke titel “Wereldkampioen” kreeg.

Laura Tesoro – What’s The Pressure (2016)
Misschien niet met een overduidelijke voetballink en ook niet geschreven voor dit evenement, maar zeer toepasselijk op dit WK Voetbal. Alleen is het hopelijk geen fictie zoals Tesoro zingt. Of: “And I will try to stand my ground. Won’t be bound. And bring out the best in me” Die boodschap is begrepen in Rusland!

Clouseau – De Lage Landen Worden Kampioen (2016)
Niet bepaald opgenomen in de lijsten is een nummer van Clouseau uit 2016. Onze Belgische vertegenwoordigers van 1991 alweer brachten in de Nederlandse talkshow toen een nummer in de hoop om de Nederlanders te overtuigen om te supporteren voor België op het EK in Frankrijk.

Sergio – Allez Allez Allez (2000)
Sergio (2002) bracht twee jaar voor zijn deelname aan Eurosong de plaat “Allez Allez Allez” uit om de Belgen aan te moedigen op Euro 2000, toen in België en Nederland gehouden. Voor ons land stopte het al in de groepsfase, maar Sergio had een grote hit met het nummer en stond er dertien weken mee in de Ultratop.

Andere landen

Natuurlijk zijn er ook in andere landen liedjes die geschreven zijn voor een groot voetbaltoernooi of zijn er wel héél toepasselijke liedjes.

Jessy Matador – Allez Ola Olé
Te beginnen met Jessy Matador, die in 2010 ‘de vijand’ vertegenwoordigde in Oslo met zijn aanstekende “Allez Ola Olé’. Ook de voetbalbond merkte dat op en het nummer werd de WK-hit van het jaar in Frankrijk. In Vlaanderen werd het ook een grote hit en haalde het de top 5 van de Ultratop.

Adelén – Olé (2014)
In 2014 was “Olé” één van de officiele tracks van het WK Voetbal. De Noorse zangeres Adelén zong het nummer in. Zij was in 2013 de runner-up van de Noorse nationale final en had in enkele landen een hit met haar song “Bombo”.

Arash – Goalie
Arash – die Azerbeidzjan met Aysel vertegenwoordigde in 2009 – bracht dit jaar ook een WK-lied uit. Hij deed dat samen met de Russische Nyusha, de Amerikaanse producer Branco en de wereldbekende Pitbull. Een echte hit is het niet geworden.

ABBA – The Winner Takes It All
De winnaars van het Eurovisiesongfestival 1974 hebben heel wat iconische liederen op hun naam staan. Deze “The Winner Takes It All” hoort zeker thuis in dat rijtje. Hopelijk is België na vanavond die winnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.