De Deense openbare omroep DR heeft meer gegevens naar buiten gebracht voor hun selectie voor het Eurovisiesongfestival 2019. Veel anders zal het niet lopen voor komende editie.

Opnieuw zal Dansk Melodi Grand Prix gebruikt worden als nationale selectie. Sinds 2018 kunnen mensen hun inzendingen blijvend insturen, maar de inschrijvingen voor het festival van 2019 sluiten op 26 september. Wie bijvoorbeeld op 27 september een lied instuurt, komt – volgens het huidige reglement – in aanmerking voor 2020.

De andere regels zijn gelijklopend met die van het internationale festival: niet meer dan zes personen, ouder dan zestien jaar etc. Kandidaten moeten wel Deens zijn of een sterke band met het land hebben. DR kan eventueel uitzonderingen maken.

Dit jaar eindigde Denemarken negende tijdens de finale van het festival in Lissabon met “Higher Ground” van Rasmussen. Het was vooral de kijker die zijn lied kon smaken met een vijfde plaats bij de televoting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.