Nog drie steden zijn in de running om het Eurovisiesongfestival van 2019 te mogen verwelkomen: Jeruzalem, Tel Aviv en Eilat. Binnenkort zal er uitsluitsel volgen over de gaststad van volgend jaar.

Vertegenwoordigers van de organisatie met onder andere executive supervisor Jon Ola Sand zijn begin deze week aangekomen in Israël en bezochten twee steden: Jeruzalem en Tel Aviv. Ook de stad Eilat kwam aan bod in een presentatie. In tegenstelling tot de twee eerste steden zou Eilat het festival willen organiseren in twee oude hangars die aan elkaar zullen worden verbonden, zodat deze één zaal zou worden.

In de loop van de komende dagen zou een beslissing worden gemaakt over de gaststad van het Eurovisiesongfestival 2019. Ook de concrete data moeten nog een bevestiging krijgen. Op voorhand werd aangekondigd dat de beslissing voor of in september zou worden gemaakt.

[UPDATE] Eilat komt niet meer in aanmerking

Tijdens het avondjournaal van 30 augustus heeft openbare omroep KAN bekendgemaakt dat het scenario in Eilat niet meer in aanmerking komt. Het is dus vanaf nu Jeruzalem versus Tel Aviv. Uitsluitsel volgt ten laatste volgende week.

Het festival van 2019 komt in Israël terecht dankzij de overwinning van Netta afgelopen maand mei in Lissabon. Ze won de finale met het nummer “Toy”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.