Israël blijft gastland Eurovisiesongfestival.

Het Eurovisiesongfestival 2019 gaat gewoon door in Israël: “IBPC en de EBU werken nauw samen om de perfecte locatie voor het festival te kiezen.”

Er is een akkoord bereikt om de organisatie toch in Israël te krijgen. De openbare omroep krijgt het geld niet van de regering, maar gaat wel een renteloze lening aan van zo’n 50 miljoen sjekel bij de staat. Omgerekend is dat iets minder dan 12 miljoen euro.

De EBU stuurde een mail rond met de boodschap dat de openbare omroep van Israël en zijzelf nauw aan het samenwerken zijn voor het kiezen van een perfecte locatie. Die mogen we volgende maand verwachten, alsook de data van het festival.

De laatste keer dat een land niet kon organiseren was in 1980, toen nota bene Israël ook weigerde te organiseren vanwege een herdenkingsdag. Volgend jaar komt het festival in het land terecht dankzij de overwinning van Netta in Lissabon met “Toy”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.