HaKokhav HaBa L’Eurovizion zal ook in 2019 de selectieformule worden voor het komende gastland. In tegenstelling tot bij Netta zal ook het nummer via de show worden gekozen.

De show werd al eerder aangekondigd als formule, maar openbare omroep schreef ook andere partijen aan om de selectie te organiseren. Uiteindelijk werd toch besloten dat de commerciële omroep Keshet voor het vierde jaar de rij de selectie mag organiseren. Maar er komen wel wat wijzigingen.

Het lied zal ook via de show worden geselecteerd. Dat gebeurde ook al in 2016. Die uitzendingen zullen echter wel via de openbare omroep verlopen, terwijl de andere competitie op de commerciële televisie zal worden uitgezonden. In totaal worden er zo’n drie shows uitgezonden om het lied te kiezen.

Daarnaast zal er nog een soort van spin-off worden gehouden waar de winnaar zich zal kwalificeren voor de finale van HaKokhav HaBa. Ook een wijziging is dat Shiri Maimon (2005) één van de juryleden zal worden ter vervanging van Keren Peles.

Israël haalde dit jaar zijn vierde finale op rij dankzij de huidige selectieformule. Die kwalificatiereeks werd dit jaar beloond met een winst van Netta in Lissabon me “Toy”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.