De Servische omroep RTS organiseerde dit jaar voor het eerst sinds jaren opnieuw een editie van Beovizija. Na het bescheiden succes van het land in Lissabon, komt er in 2019 een nieuwe editie.

Tot de eerste dag van november kunnen gegadigden inzendingen insturen. Dat kan via het online platform van RTS. Dat zullen de artiesten anoniem doen, zodat een jury geen mogelijke voorkeur kan tonen voor artiesten. Nadien zal een aantal geselecteerd worden voor de finale, waar de kijkers en jury de winnaar bepalen.

Servië debuteerde in 2007 en won meteen met “Molitva” van Marija Šerifović. Ze haalden enkele jaren uitstekende resultaten, maar de laatste tijd haalde het land met de regelmaat de finale niet. Dit jaar eindigde Sanja Ilić & Balkanika negentiende in de finale.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.