De BBC heeft vanochtend een oproep gelanceerd voor Eurovision You Decide. Voor de vierde editie van de voorronde gaat het op zoek naar inzendingen tot en met 26 oktober.

Vanaf nu kunnen gegadigden zich registreren. Binnen een tijdspanne van drie dagen krijgen ze dan van de BBC instructies om hun inzending te uploaden. Dit kan tot en met vrijdag 26 oktober. Na afloop zal er een selectie worden gemaakt voor de finale van Eurovision You Decide. Die zal onder andere gebeuren door een panel van OGAE UK.

Een componist mag maar aan één inzending meewerken. Naast de open inschrijving gaat de BBC ook op zoek naar songwriters voor inzendingen te schrijven. Binnenkort zullen er meer details bekend worden gemaakt. De finale is alvast te zien op BBC Two.

Dit jaar eindigde het Verenigd Koninkrijk wederom bij de laatste vijf. SuRie – die in 2015 en 2017 backing vocalist was voor België – moest tijdens haar vertolking van “Storm” wel afrekenen met een protestactie van een Britse activist. De EBU besloot om de performance van de juryfinale te uploaden op zijn kanalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.