Estland kiest op zaterdag 16 februari voor Israël.

Estland kiest op zaterdag 16 februari zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2019 via Eesti Laul. Daarmee is het Baltische land de eerste natie die data bekendgemaakt.

Eergisteren postte de Estse openbare omroep ERR op de sociale media dat het vandaag meer info naar buiten zou brengen. Daaruit blijkt dat er enkele veranderingen zullen worden doorgevoerd in 2019. In plaats van tien kandidaten per halve finale (in 2019 op 26 januari en 2 februari) doen er vanaf nu twaalf kandidaten mee. De helft gaat telkens door naar de finale, die op zaterdag 16 februari zal worden gehouden.

Men spreekt ook over de mogelijkheid om internetstemming te gaan gebruiken volgend jaar en moet er ook vanaf nu betaald worden om een inzending in te sturen. Wie een liedje in het Engels (of andere taal) stuurt zal vijftig euro betalen, terwijl Estse teksten een korting krijgen en maar de helft moeten betalen. De bijdrage is ingesteld zodat men enkel serieuze inzendingen zou gaan insturen.

Vanaf 11 oktober zijn inzendingen welkom en dat tot en met 6 november. Enkele dagen later worden de namen en titels bekend en op 4 december worden de vierentwintig inzendingen openbaar gemaakt voor het publiek.

Dit jaar haalde Elina Nechayeva de achtste plaats tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival 2018 met “La Forza”, een inzending die pop en opera combineerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.