Eurovisiesongfestival 2019 in Congrescentrum Tel Aviv op 14, 16 en 18 mei.

Het Eurovisiesongfestival 2019 gaat door in Tel Aviv. Dat hebben de EBU en KAN vandaag bekendgemaakt. Op zaterdag 18 mei zal de finale worden gehouden.

Vier maanden na de overwinning van Netta Barzilai in Lissabon is er met de verkiezing van Tel Aviv een nieuwe gaststad voor het Eurovisiesongfestival. Twee weken geleden bezocht de EBU enkele locaties in het land en vorige week konden verschillende media al melden dat omroep KAN een gunstig advies had gegeven voor Tel Aviv en konden lokale media melden dat het festival zou worden gehouden in de stad.

De EBU weerlegde het nieuws echter vorige week dat er al een keuze was gemaakt. De bids van Te Aviv en Jeruzalem – de andere stad die in de race was – waren beiden overtuigend. Toch werden gisterenavond weer de geruchten levendig omdat er foto’s waren verschenen van reservaties voor het Eurovisiesongfestival 2019 en dat in Tel Aviv.

Plaats van gebeuren volgend jaar is het Tel Aviv Convention Center, waar het festival zal worden ondergebracht in het tweede paviljoen van het complex. Dat gedeelte werd als laatste toegevoegd aan de gebouwen van het congrescentrum in 2015. Er is plaats voor circa 10.000 personen – wel zonder het incalculeren van een podium, camera’s en een mogelijke greenroom – in het tweede paviljoen.

Het congrescentrum werd verkozen boven de Pais Arena in Jeruzalem. Eerder werd een tijdelijke constructie in Eilat afgewezen door de organisatie omdat het niet kon voldoen aan de eisen van de EBU.

Congrescentrum Tel Aviv, tweede paviljoen (interieur)
Data ook bekend: 14, 16 en 18 mei 2019

Eveneens met het bekendmaken van Tel Aviv als gaststad zijn ook de bijhorende data naar buiten gekomen voor de volgende editie: 14, 16 en 18 mei 2019.

Op voorhand werd aangenomen dat deze combinatie zou worden gebruikt. Een week voordien zijn er meerder herdenkingsdagen in Israël én is er bovendien Europees voetbal. Een week later zijn er op zaterdag de bekerfinales voetbal in Duitsland en Spanje, waar de openbare omroepen uitzendrechten op bezitten. De repetities starten naar alle waarschijnlijkheid op zondag 5 mei.

Het Eurovisiesongfestival van 2019 gaat door in Tel Aviv dankzij de overwinning van Netta Barzilai vier maanden geleden in Lissabon. Ze won met “Toy”. Het zal trouwens de derde keer zijn dat het festival in Israël terecht komt. Ook in 1979 en 1999 werd het festival gehouden in het land, toen telkens in het Internationale Conventiecentrum van Jeruzalem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.