IJsland kiest op zaterdag 2 maart de opvolger van Ari Ólafsson tijdens de finale van Söngvakeppnin 2019. Voor die finale zullen er twee halve finales worden gehouden.

De IJslandse omroep RÚV had zich al in mei op de deelnemerslijst gezet, maar trok zich kort daarna tijdelijk terug omdat de nationale opinie verdeeld was over deelname in Jeruzalem (dat toen luid werd geroepen door Israël). Met het bekendmaken van Tel Aviv als gaststad stond IJsland meteen ook weer op de deelnemerslijst.

Net zoals de voorbije jaren komen er twee halve finales – op 9 en 16 februari – in congrescentrum Háskólabíói met vijf songs per halve finale. Dat is één lied minder per uitzending. De gekwalificeerden gaan door naar de finale op 2 maart in Laugardalshöll. Dat is de grootste indoor arena van IJsland met plaats voor ruim 5.000 mensen.

Tot en met 22 oktober zijn inzendingen welkom. De omroep hoopt met deze kleine aanpassingen de finale voor het eerst sinds 2014 te halen. Dit jaar eindigde IJsland zelfs laatste in de halve finale met “Our Choice” van Ari Ólafsson.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.