Finale Zweden op zaterdag 9 maart.

De finale van Melodifestivalen 2019 zal op zaterdag 9 mei worden gehouden. Dat werd al stilzwijgend aangenomen, maar is vandaag officieel aangekondigd door SVT. Ook de locaties zijn bekend.

De Zweedse omroep kondigde het nieuws vanochtend aan en verklaarde ook waarom het vooral ‘oude’ steden waren die op de lijst stonden: “We wilden graag nieuwe steden uitnodigen, maar het hockey stak roet in het eten.” De voorrondes worden voornamelijk in arena’s gehouden waar deze competitie’s worden gehouden.

Concreet worden de voorrondes gehouden op 2 februari (Scandinavium, Göteborg), 9 februari (Malmö Arena, Malmö), 16 februari (Tegera Arena, Leksand) en 23 februari (Sparbanken Arena, Lidköping) Op 2 maart volgt de herkansingsronde (Nyköpings Arenor Rosvalla, Nyköping) en op 9 maart maakt de Friends Arena in Stockholm zich klaar voor de finale.

De inschrijvingen van Melodifestivalen 2019 zijn nog open tot en met 17 september. Daarna start de zoektocht naar de opvolger van Benjamin Ingrosso, die zevende werd in Lissabon met “Dance You Off”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.