Hongarije heeft zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival van 2019 geconfirmeerd door de inschrijvingen van een nieuw seizoen van A Dal te openen.

In 2019 zal alweer het achtste seizoen van A Dal worden georganiseerd door de openbare omroep. Net zoals vorig jaar moedigt MTVA aan om liedjes in de eigen landstaal in te sturen om zo het Hongaars te promoten op het Eurovisiesongfestival. Ook eigenen ze zichzelf het recht toe om de taal van de inzending eventueel te veranderen.

De inschrijvingen lopen tot 8 november. Ergens in december zullen naar alle waarschijnlijkheid de namen naar buiten worden gebracht van de kandidaten. De afgelopen jaren deden er telkens dertig kandidaten mee, waarvan er acht de finale konden halen.

A Dal loopt dus sinds 2012 en is resultaat gewijs één van de succesvolste voorrondes in Europa. Elke laureaat van de competitie wist de finale te halen. AWS haalde zo voor Hongarije dit jaar de achtste opeenvolgende finale op rij met “Viszlát Nyár”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.