Litouwen met ‘kortere’ Eurovizijos in 2019.

In 2019 komt er een nieuwe editie van Eurovizijos, de nationale voorrondereeks in Litouwen. Deze zal korter zijn dan in voorgaande jaren, met een finale in februari.

Het was Audrius Giržadas die het nieuws aankondigde in een talkshow op de Litouwse openbare omroep. Er zullen voor Israël ‘maar’ acht uitzendingen worden gehouden. Dat zijn er inderdaad wel minder dan in de voorafgaande jaren, toen er negen à tien uitzendingen werden georganiseerd. Ook kondigde hij aan dat de finale voor het eerst sinds 2015 in februari zal worden gehouden en dat de reeks begin januari start.

Eind deze maand zal het volledige reglement worden gepubliceerd door de omroep. LRT is er dit jaar vroeger bij omdat het “de artiesten meer tijd wil geven om te oefenen voor en na de competitie” en ze daarom de selectie naar voren schuiven in het programmaschema.

Litouwen deed het dit jaar behoorlijk met een twaalfde plaats in de finale van het Eurovisiesongfestival 2018. Het was Ieva Zasimauskaitė die de natie vertegenwoordigde met “When We’re Old”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.