Maltese X Factor start op 7 oktober.

Het eerste seizoen van X Factor Malta, dat zal fungeren voor het selecteren van de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2019, start op zondag 7 oktober.

Dat blijkt op een post van de competitie op Instagram. De audities zijn afgerond en op dit moment zijn ze bezig met het opnemen van de zogenaamde bootcamp. Het is niet duidelijk hoe de rest van de competitie zal verlopen. Wel is de jury bekendgemaakt door TVM:Β Howard Keith Debono, Ray Mercieca, Alexandra Alden en Ira Losco. Die laatste vertegenwoordigde Malta in 2002 en 2016.

Heel wat oud-kandidaten van het voormalige Malta Eurovision Song Contest zullen ook auditie doen in X Factor. De winnaar van X Factor Malta krijgt het recht om Malta te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2019 en zal bovendien een platencontract krijgen bij Sony Music Italy.

Dit jaar haalde Malta voor het tweede jaar op rij de finale niet met “Taboo” van Christabelle. De laatste finaliste voor Malta op het festival was overigens jurylid Ira Losco in 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.