Stilzwijgend zijn gisteren ook de inschrijvingen gestart voor Melodifestivalen 2019. Dat is de voorronde die moet bepalen wie Zweden volgend jaar gaat vertegenwoordigen in Israël.

Gisterenochtend om 9:00 werd een link online gezet waarmee artiesten, componisten en dergelijke hun inzending kunnen inzenden. Tot en met 17 september 11:59 blijven de inschrijvingen open. Nadien gaat een panel van experten aan de slag. Die zal moeten rekening houden dat de helft of meer van de inzendingen door een vrouw moet geschreven zijn.

Uit deze inschrijving zullen ook veertien artiesten gekozen worden. De andere helft zal uitgenodigd worden door SVT. Eén van de kandidaten is trouwens al bekend: The Lovers Of Valdaro. Dat duo won vorige week een wildcard in een wedstrijd.

Naar alle waarschijnlijkheid start Melodifestivalen 2019 op zaterdag 2 februari met de finale als orgelpunt op zaterdag 9 maart. Dan weten we wie Benjamin Ingrosso zal opvolgen, die zevende werd – wel niet dankzij de kijker die hem amper punten gaf – met “Dance You Off”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.