Operación Triunfo mag ook Spaanse kandidaat 2019 afleveren.

Tijdens een persconferentie van het nieuwe seizoen van Operación Triunfo is bekendgemaakt dat de Spaanse show opnieuw zal fungeren als voorronde voor het Eurovisiesongfestival.

In de jaren 2000 werd enkele jaren gebruik gemaakt van Operación Triunfo (bij ons bekend als Star Academy) als voorronde. Na ruim tien jaar afwezigheid keerde de show terug bij de openbare omroep eind 2017 en werd het meteen opnieuw aangeduid als voorronde. Vanmiddag werd bekendgemaakt dat de show opnieuw zal fungeren als preselectie, deze keer voor Tel Aviv.

Het nieuwe seizoen zal komende woensdag starten op TVE. Het is niet zo dat de winnaar automatisch naar Tel Aviv gaat, maar naar alle waarschijnlijkheid zal er een Gala Eurovisión worden gehouden in het nieuwe jaar. Alle kandidaten mogen (waarschijnlijk) meedoen aan dat gala. Meer details volgen later.

De zestien kandidaten die woensdag starten zijn: África, Alba Reche, Alfonso, Carlos Right, Damion, Dave, Famous, Joan Garrido, Julia, Luis, María, Marilia, Marta, Miki, Natalia, Noelia, Rodrigo, Sabela

In 2018 werden Alfred en Amaia naar Lissabon gestuurd. Met “Tu canción” hadden ze echter weinig succes en eindigde het duo op een drieëntwintigste plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.