Portugal gaat ook in 2019 kiezen via het traditionele Festival da Cançao. Er komen opnieuw twee halve finales en een finale. Er doen in 2019 wel minder kandidaten mee.

Er doen per halve finale acht kandidaten mee, waarvan er telkens vier zullen doorstoten naar de finale. Net zoals in voorafgaande jaren zullen eerst de componisten gekozen worden, die dan een artiest aan hun lied mogen koppelen. Ook gaat RTP opnieuw werken met twee wildcards: één zal uit een open inschrijving komen en één uit een wedstrijd op een radiostation.

Data is er nog niet voor de drie uitzendingen, eveneens al een locatie. Waarschijnlijk zal er wel buiten de hoofdstad Lissabon worden gekeken voor de finale, aangezien RTP de komende jaren een toer door het land wil doen.

Portugal organiseerde dit jaar het Eurovisiesongfestival 2018, maar eindigde wel laatste met “O Jardim” van Cláudia Pascoal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.