Sebalter (2014) waagt opnieuw zijn kans in Zwitserland.

De laatste finalist voor Zwitserland op het Eurovisiesongfestival (2014) wil het opnieuw gaan proberen in 2019. Sebalter zit namelijk in de line-up de Italiaanstalige RSI.

De Duitstalige omroep SRF liet eerder weten dat het een interne selectie ging organiseren om de inzending van 2019 te laten kiezen. De deelomroepen van het land mogen ook nummers aanleveren en de Italiaanstalige omroep RSI doet dat door dertien fragmenten van inzendingen online te zetten en daar het publiek op te laten stemmen. SRF opteert overigens voor een open inschrijving, terwijl er niets is geweten van de selectiemethode van het Franstalige RTS.

Onder de kandidaten zit Sebalter, die in 2014 de laatste finaleplaats wist te behalen voor de natie. Met “Hunter Of Stars” eindigde hij dertiende in Kopenhagen. in 2019 wil hij het proberen met “We’ll Carry The Light”. Er doen naast hen nog twaalf andere kandidaten mee.

Interne selectie RSI
Davide Buzzi – Mama
Dianerika Lettieri – Infernal Love
Iris Mone – Life My Soul Up
Julie Meletta – Mama (I Walk Alone)
Karin Cerini – Sorry
Matteo Rossi – One More Time
Max Deste – Where the day ends
NickAntic – Until you will be mine
Scilla Hess – Playground
Scilla Hess – Silence Breakers
Sebalter – We’ll Carry the Light
Tommaso Giacopini – You told me he loves

Alle songs zijn hier te beluisteren, waar alsook gestemd kan worden. Op 30 september maakt de omroep bekend wie de peiling heeft gewonnen, maar het is niet bekend hoeveel en wie er naar de interne finale mag. Daar stemt een panel van nationale en internationale mensen op hun favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.