“Tel Aviv is vereerd om het Eurovisiesongfestival 2019 te organiseren.” [UPDATE]

Is Tel Aviv de gaststad van het komende Eurovisiesongfestival? Of is dit een laatste poging om de EBU te overtuigen? Vanavond is er een brief verschenen die door de burgemeester van de stad naar de EBU werd verstuurd.

De getypte brief van Ron Huldai, de burgemeester van Tel Aviv, staat gedateerd op 4 september en is gericht tot Jon Ola Sand, de verantwoordelijk toezichthouder van de EBU. Dit is de vertaling:

De stad Tel Aviv-Jaffa (officiële naam van de stad, nvdr) is vereerd om het Eurovisiesongfestival 2019 te organiseren.

Onze geliefde stad heeft internationaal erkenning gewonnen als open stad, een stap die openstaat voor de LGBT-gemeenschap en andere minderheden. Tel Aviv-Jaffa is een wereldstad die alle mensen respecteert – zowel inwoners als bezoekers.

Het Congresgebouw van Tel Aviv is volledig operationeel tijdens weekenden en zal dat ook tijdens het Eurovisiesongfestival zijn, inclusief de Sabbat. Daarmee onderstrepen we onze reputatie als levende (non-stop) stad, vol met cultuur dat ook in het weekend kan doorgaan. Er is publiek transport dat alle toeristen zal bedienen, alsook de hotels.

Daarom kijken we met veel verwachting uit naar het organiseren van het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv.

Het is dus onduidelijk of het een bevestiging is of eerder een laatste overtuiging richting de EBU. Lokale media melden wel dat Tel Aviv waarschijnlijk in de tweede helft van mei het Eurovisiesongfestival mag organiseren. Echter moet formele bevestiging nog volgen.

[UPDATE 07/09] Lokale media zoals de commerciële zender Keshet melden dat Tel Aviv is verkozen tot gaststad. Het Eurovisiesongfestival 2019 zal volgens deze bronnen worden gehouden op dinsdag 21 mei, donderdag 23 mei en zaterdag 25 mei. Een officiële bevestging blijft uit omdat een formele goedkeuring er nog niet is gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.