Toekomst 1 in 360 (en San Marino) onzeker.

De productie achter 1 in 360 heeft afgelopen dagen via sociale media laten weten dat een mogelijk tweede seizoen van de show niet automatisch zal dienen als selectiemethode voor San Marino.

Dit jaar diende 1 in 360 als allereerste preselectie voor het kleine San Marino op het Eurovisiesongfestival. Er werd een tweede seizoen achter de schermen opgestart. Als dat tweede seizoen er effectief komt, wil dat niet zeggen dat het ook automatisch als selectiemethode voor San Marino gaat dienen:

We werken vanuit verschillende standpunten op dit moment. Alles is mogelijk, maar niets is zieker. We zullen in de komende weken hopelijk meer informatie verkrijgen. (28 augustus 2018)

Er gaan op fora geruchten dat de Montenegrijnse omroep RTCG is geïnteresseerd in het concept, maar of er veel waarde aan die geruchten moet worden gehecht valt te betwijfelen. Wel is het wederom het begin van mogelijke speculatie van een mogelijke San Marinese terugtrekking. De omroep liet in het verleden al meerdere keren weten dat ze hun kansen als nihil beschouwen “omdat er geen plaats is voor micro-staten in deze competitie.” San Marino is het land met de minste deelnemers en oppervlakte op het festival.

De slechte resultaten zijn echter wel een feit. Dit jaar werden Jessika en Jenifer Brening voorlaatste in de halve finale met “Who We Are. Op negen deelnames eindigde het land vier keer voorlaatste of laatste in de halve finale. Tijd om viervoudig deelnemer Valentina Monetta terug te brengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.