Na het succes van Mikolas Josef – hij haalde het beste resultaat ooit voor de natie – afgelopen meimaand in Lissabon heeft omroep ČT de inschrijvingen geopend voor het Eurovisiesongfestival van 2019. 

“Het is waar. Tsjechië doet ook in 2019 mee aan het Eurovisiesongfestival!” staat er te lezen op de sociale media van de omroep. Tot en met 31 oktober accepteert ČT inzendingen die aan de basisregels moeten voldoen. Bovendien moet hij of zij uit de Tsjechische Republiek komen.

Of een nationale finale zal worden gebruikt zoals dit jaar – die wel helemaal online werd gehouden – is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal de kwaliteit van inzendingen doen bepalen wat er zal gebruikt worden als verder selectieproces.

Dit jaar was de kwaliteit voldoende om een nationale finale te organiseren. Mikolas Josef kwam als winnaar uit de bus met “Lie To Me” en haalde met een zesde plek in Lissabon het beste resultaat ooit voor Tsjechië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.