De Zwitserse omroep heeft op 1 september de inschrijvingen geopend voor het Songfestival van 2019. In tegenstelling tot andere jaren zal er geen nationale finale op televisie komen.

Sinds 2011 werd er jaarlijks een nationale finale gehouden door SRF, maar in slechts twee gevallen (2011 en 2014) kon er maar een finale gehaald worden op het internationale festival. Twee op acht is duidelijk te weinig en daarom besloot de omroep afgelopen zomer om geen nationale finale in 2019 te organiseren.

Een interne selectie zal uitmaken wie mag gaan in 2019. Gedurende de maand september accepteert SRF inzendingen. Op 1 oktober (12:00) worden de inschrijvingen afgesloten. Eveneens zijn de inschrijvingen open om jurylid te worden. Honderd mensen zullen worden geselecteerd op basis van enkele parameters. Zo hoopt SRF een goede vertegenwoordiging te hebben van alle landen op het festival.

De interne selectie komt er mede nadat het duo Zibbz dit jaar geen finale kon halen in Lissabon. Ze werden in de halve finale dertiende met “Stones”, vlak achter Sennek.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.