Het ziet er allesbehalve goed uit voor de fans van Bulgarije op het Eurovisiesongfestival. Sinds gisteren is er een hardnekkig gerucht dat het land zich terugtrekt voor Tel Aviv.

De redenen om dat te geloven zijn er wel. Gisteren stapte quasi het ganse delegatieteam op en werden ze bedankt voor bewezen diensten via sociale media. “Meer info volgt later” stond er ook bij. Toch werden de vermoedens van een vertrek groter toen zanger Georgi Simeonov, dit jaar één van de leden van Equinox, schreef dat het “extreem jammmer is dat Bulgarije zich terugtrekt.”

Aan een fan op sociale media vertelt hij dat het vooral met een financiële reden zou zijn dat Bulgarije zich zou terugtrekken. BNT laat weten geen verder commentaar te geven en dit verhaal zal dus ongetwijfeld een verder vervolg krijgen.

[UPDATE 15 oktober] BNT heeft het nieuws via een officieel persbericht laten weten en is daarmee dus ook bevestigd. “Deze beslissing is genomen vanwege financiële redenen en omdat het project de afgelopen jaren over het budget is gegaan.”

Bulgarije haalde de afgelopen drie jaar de finale van het Eurovisiesongfestival met een vierde plaats voor Poli Genova in 2016, een tweede plaats voor Kristian Kostov in 2017 en een veertiende plaats voor Equinox dit jaar in Lissabon met “Bones”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.