Net zoals in 2016, 2017 en 2018 zal de kandidaat van Ierland in 2019 voortkomen uit een interne selectie. RTÉ is vandaag begonnen met de voorbereidingen voor Tel Aviv.

De omroep heeft een oproep gedaan richting songwriters en artiesten die “een bewezen parcours hebben in de muziekindustrie” om een inzending te sturen voor het Eurovisiesongfestival. De Ierse Head of Delegation, Michael Kealy, gaat verder: “In 2019 willen we een wereldact afleveren dat Ierland trots zal maken. En dat voor een wereldwijd publiek van bijna 200 miljoen mensen”

Op 23 november sluiten de inschrijvingen en later zal de opvolger van Ryan O’Shaughnessy bekend worden gemaakt. Die haalde voor het eerst sinds 2013 de finale voor Ierland met “Together”, alwaar hij zestiende werd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.