De inschrijvingen voor de Litouwse voorronde zijn nog tot en met 10 december open. Vandaag raakte ook de datum voor de nationale finale bekend: zondag 23 februari 2019.

Tot en met 10 december kunnen gegadigden hun kandidatuur stellen. Ze kunnen dat als zanger met of zonder nummer, maar ook componisten zonder zanger zijn welkom. Voor de rest gelden de regels van het internationale festival met de extra clausule dat de artiest zelf wel de Litouwse nationaliteit moet bezitten.

LRT maakte ook bekend dat de finale op zondag 23 februari zal worden gehouden. Een startdatum is niet gegeven, maar aangezien LRT zelf eerder communiceerde dat de selectie acht weken zou duren, lijkt het weekend van 3 en 4 januari het startschot van Eurovizijos 2019 te geven. Officiële bevestiging moet nog volgen.

Dit jaar mocht Ieva Zasimauskaitė haar land vertegenwoordigen met “When We’re Old”. Ze deed het behoorlijk en eindigde voor Litouwen twaalfde tijdens de finale in Lissabon.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.