Malta kiest op 26 januari kandidaat voor Tel Aviv.

Op zaterdag 26 januari kiest men in Malta alvast de kandidaat voor het eiland op het Eurovisiesongfestival 2019. Er komen in totaal vier liveshows van het eerste seizoen van X Factor.

Op zondagen 6, 13 en 20 januari 2019 komen er liveshows vanuit het MFCC in Ta’ Qali, waar de afgelopen jaren ook de nationale finale voor het Eurovisiesongfestival werd gehouden. Die tickets zijn vanaf nu ook in de verkoop gegaan. De uiteindelijke finale zal op zaterdag 26 januari 2019 worden gehouden, maar daarvoor zijn nog geen kaarten te koop.

Er is nog geen info bekend over het nummer. Voor het eerst is namelijk het Malta Eurovision Song Contest afgeschaft waar artiest én nummer werden gekozen en ging PBS voor het internationale format X Factor. De vooraf opgenomen uitzendingen lopen nu elke zondagavond op het eerste net. Aan het einde van het jaar kennen we de definitieve kandidaten voor de liveshow.

Malta haalde dit jaar de finale niet met “Taboo” van Christabelle. Ze eindigde dertiende in de tweede halve finale met iets meer dan honderd punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.