Montenegro met open inschrijving voor Tel Aviv.

Komende week opent de Montenegrijnse openbare omroep RTCG de inschrijvingen voor een lied voor Tel Aviv. Het is niet duidelijk of het lied intern of via een nationale finale zal worden gekozen.

Vandaag werd er door de Raad van Bestuur een besluit genomen over deelname aan het Eurovisiesongfestival. Die was al voorlopig bevestigd, maar nu dus definitief. Binnen dit en zeven dagen zal de omroep de inschrijvingen openen voor liedjes die naar het Eurovisiesongfestival 2019 kunnen.

In tegenstelling tot dit jaar zijn ook inzendingen in het Engels welkom. De inschrijvingen zullen een maand duren en nadien zal meer duidelijkheid volgen over de selectiemethode. Het kan dus een interne selectie worden of een nationale finale, zoals met Montevizija dit jaar.

Montevizija keerde dit jaar na tien jaar afwezigheid terug op de televisie. Vanja Radovanović won de nationale finale met “Inje”, maar haalde de uiteindelijke finale in Lissabon niet. Hij werd zestiende in de halve finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.