De Spaanse omroep RTVE heeft meer info naar buiten gebracht over het zogenaamde “Gala Eurovisión” van Operación Triunfo. De finale zal in januari worden gehouden.

Inschrijvingen voor artiesten zijn er niet, want het zijn de kandidaten van Operación Triunfo die kans maken op het ticket richting Tel Aviv. Wel mogen componisten en tekstschrijvers inzendingen insturen naar RTVE. Een jury zal tien inzendingen hieruit kiezen. Die inschrijving zal lopen tussen 1 en 15 november. Daarnaast zal RTVE ook gevestigde componisten contacteren om een inzending te maken voor het gala. Deze zijn dus op uitnodiging. Ook hiervan zullen tien inzendingen worden gekozen.

Dan volgt de tweede fase. Er worden twintig combinaties gemaakt (solo, duo of groep) voor elke inzending. Nadien zal op een platform de mogelijkheid bestaan om te stemmen op deze nummers. De top 3 gaat rechtstreeks door naar de finale, terwijl zeven overige inzendingen worden gekozen door de academie van de competitie.

De kijker kiest volledig zelf de winnaar(s). In de competitie zijn ondertussen Luis, Rodrigo en Alfonso uitgeschakeld. Enkel Alfonso maakt nog kans om deel te nemen aan het festival, aangezien bij in de academie heeft gezeten. De andere twee werden al in Gala 0 uitgeschakeld.

Spanje koos dit jaar voor het eerst sinds 2004 via Operación Triunfo. Een groot succes werd het wel in de kijkcijfers, maar op het podium stelde Amaia en Alfred teleur met “Tu Canción”. Ze werden drieëntwintigste in Lissabon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.