Valters Fridenbergs (30) overleden.

Triest nieuws uit Letland vandaag. Zanger Valters Frīdenbergs is vandaag gestorven na een lange slepende ziekte. Hij is slechts dertig jaar oud geworden.

In 2005 was hij de helft van het duo Walters & Kazha, die Letland in Kiev vertegenwoordigden met “The War Is Not Over”. Ze deden het meer dan behoorlijk met een vijfde plaats. De twee bleven nadien verbonden met het festival. Ze gaven sinds 2011 samen commentaar voor de Letse kijkers en Valters mocht in 2012 de punten doorgeven van het land, Kazha deed dat in 2010.

Kārlis Būmeisters (de echte naam van Kazha) regeerde kort na het slechte nieuws: “Mijn broeder, die ik nu al zo lang ken, is weg. We zien elkaar snel.”

In 2016 werd Valters ziek, maar toch bleef hij commentator tot en met 2017. Hij kreeg kanker en kreeg van gans Letland steun. Zo werd er meer dan 100.000 euro opgehaald voor zijn therapie. Helaas is de strijd gestreden en is Valters vandaag overleden in de Letse hoofdstad. Hij is slechts dertig jaar oud geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.