De Australische omroep SBS tekent ook in 2019 present op het Eurovisiesongfestival. Het heeft daarvoor toelating gekregen van de European Broadcasting Union en gastomroep KAN.

Het nieuws werd bekendgemaakt door Michael Ebeid, CEO van SBS Australia, aan TV Tonight. Hij liet ook weten dat hij graag zou willen dat de Australiërs meer betrokken worden in het kiezen van de artiest. Daarmee hint hij op een soort van nationale finale, waar al een tijdje geruchten over lopen. Meer info volgt er in november.

Australië moet jaarlijks toestemming vragen aan de organisatie omdat het geografisch niet in de zone ligt voor deelname aan het Eurovisiesongfestival. Ook is SBS geen volwaardig lid van de EBU. In 2015 kregen ze toelating voor deelname omwille van de zestigste verjaardag van het festival.

De afgelopen vier jaar koos Australië intern. Dit jaar dus ook Jessica Mauboy, die twintigste werd in Lissabon met “We Got Love”. Tot op heden is dat het slechtste resultaat voor de natie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.