42 landen op Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv.

De organisatie van het Eurovisiesongfestival 2019 heeft het aantal deelnemende landen bekendgemaakt: 42 landen zullen strijden voor de overwinning in Tel Aviv.

Dit jaar deden er 43 landen mee aan het Eurovisiesongfestival in Lissabon. In Tel Aviv zullen dat er 42 zijn. Bulgarije kondigde al eerder aan om niet deel te nemen aan het festival wegens financiƫle problemen.

De deelnemende landen en bijhorende omroep zijnĀ AlbaniĆ« (RTSH), ArmeniĆ« (AMPTV), AustraliĆ« (SBS), Azerbeidzjan (ITV), BelgiĆ« (RTBF), Cyprus (CyBC), Denemarken (DR), Duitsland (NDR), Estland (ERR), Finland (YLE), Frankrijk (France 2), GeorgiĆ« (GBP), Griekenland (ERT), Hongarije (MTVA), Ierland (RTƉ), IJsland (RƚV), IsraĆ«l (IPBC), ItaliĆ« (RAI), KroatiĆ« (HRT), Letland (LTV), Litouwen (LRT), MacedoniĆ« (MRT) Malta (PBS), MoldaviĆ« (TRM), Montenegro (RTCG), Nederland (AVROTROS), Noorwegen (NRK), OekraĆÆne (NTU) Oostenrijk (ORF), Polen (TVP), Portugal (RTP), RoemeniĆ« (TVR), Rusland (RTR), San Marino (SMRTV), ServiĆ« (RTS), SloveniĆ« (RTVSLO), Spanje (TVE), TsjechiĆ« (ČT), Verenigd Koninkrijk (BBC), Wit-Rusland (BTRC), Zweden (SVT), Zwitserland (SRG SSR)

Zoals altijd wisselt men in Belgiƫ en Rusland van omroep. Zo is in 2019 de RTBF aan zet in Belgiƫ (in 2018 de VRT) en doet RTR de deelname van Rusland in Tel Aviv, terwijl dat dit jaar Channel One was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.